przepisy kulinarne
Każda książka z rozporządzeniami, czy z dietami z pewnością ogłosi nam, iż ważną rolę w diecie odgrywa mięso. Te przeróżnego typu, również białe jak i czerwone, wołowe, wieprzowe oraz inne. Z trudem nie zgodzić się z taką opinią, jeśli istotnie mięso to źródło znaczących składników przydatnych dla naszego organizmu ludzkiego. Ale jest nim tylko w owym czasie, kiedy jest przyrządzone zdrowo i smakowite, a nie na tłusto - wypróbuj
przepisy kulinarne. Jakiekolwiek mięso jest apetyczne bez względu na to czy to mięso z królika czy dzika. Nawet w dietach odchudzających wymagane jest spożywanie produktów mięsnych, ponieważ zawierają sporo białka o pochodzeniu zwierzęcym. Wolno ograniczyć spożywanie wędlin wszelkiego typu, bo te zawierają środki spulchniające, ulepszacze i konserwanty. Są sztucznie modyfikowane oraz nie zdrowe. Najporządniej samemu przygotować chude mięso w dietetyczny sposób. Nie spowoduje to, że przytyjemy a stworzony przez nas organizm dostanie to, czego pragnie. A jeszcze lepiej jak będzie to „mięso" z ryb. Mięso rybne obecne w diecie to wspieranie naszej pamięci i koncentracji.